Bewindvoering

Niet in staat om uw financiën te regelen?

Bent u niet in staat om uw financiën te regelen? Heeft u al vaker hulp gehad, maar blijft u het moeilijk vinden?

Wellicht is bewindvoering een oplossing voor u zodat uw financiële situatie u geen zorgen meer geeft.

Bewindvoering is bedoeld voor meerderjarige personen die lichamelijk, geestelijk of verstandelijk niet in staat zijn om hun financiële zaken goed te beheren. B.v verstandelijk beperkten, mensen met een verslaving, ( dementerende) ouderen, mensen met een psychische aandoening, mensen met een problematische schuldsituatie.

Bewindvoering
bewindvoering

Bewindvoering helpt u zelf de regie weer in handen te nemen

Voor sommige mensen is bewindvoering tijdelijk, maar bewindvoering kan ook voor onbepaalde tijd de beste oplossing zijn. Ons uitgangspunt is dat u zelf weer de regie in handen neemt. Samen bekijken wij wat u nodig heeft.

Wanneer bewindvoering het beste bij u past  kan er een verzoek worden gedaan aan de kantonrechter om u onder bewind te stellen. De rechter zal toetsen of u in aanmerking komt voor bewindvoering. De bewindvoerder zal uw vermogen beschermen ( geld en goederen).
Bewindvoering zal u na verloop van tijd weer rust in uw leven geven!

Tarieven

Indien mogelijk betaalt iemand de kosten voor bewindvoering zelf. De tarieven voor bewindvoering zijn wettelijk bepaald en worden ieder jaar geindexeerd. In de beschikking van de rechtbank neemt de rechter meestal het bewindvoederstarief op.

Wanneer het niet mogelijk is de kosten zelf te betalen, kan een beroep worden gedaan op de bijzondere bijstand van de gemeente.
In een persoonlijk, geheel vrijblijvend kennismakingsgesprek adviseren wij u graag over de mogelijkheden.